Optakt: 4. etape af La Vuelta Femenina

Thumbnail
Foto: A.S.O./Thomas Maheux

Nu begynder det at blive rigtig fladt i Vueltaen. Vi guider jer ned ad bakken her i optakten til La Vuelta Femeninas 4. etape.

Der har aldrig været tvivl om, at det her er et tyndt sprinterfelt. Det har jeg nævnt mange gange, og det er altså blevet noget tyndere de sidste par dage. Norsgaard og Anna Henderson er udgået. 

Nu kommer vi til den flade etape i løbet. Det bliver ikke fladere end det her. Eller det går ganske, ganske meget ned ad. Rytterne har lige været igennem en frygtelig hård dag, hvor det nærmest er gået op ad hele tiden, og nu går det mere eller mindre bare ned ad på 4. etape. Der er ingen tvivl om, at den her passer til de traditionelle sprintere, som egentlig bare ønsker, at der ikke skal være så meget bøvl med stigninger. Rytterne skal i stedet for næsten 1000 højdemeter ned på denne etape. Det ser man alligevel ikke så ofte.

Nu er tiden kommet til, at vi skal finde ud af, hvem der egentlig er den hurtigste i en regulær landevejsspurt! 

 

Ruten

Det er ikke ofte, at man ser en rute, der ligger så meget op til, at de tunge sprintere skal få lov til at give den gas. Der er egentlig ikke så vanvittigt meget at sige om etapen. Der er ikke nogle alvorlige stigninger, som der skal passeres i løbet af etapen, så der er ingen grund til at være bekymret for sprinterne. 

 

Hvem vinder etapen?

Charlotte kool

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

Efter en hård etape på 3. dagen af La Vuelta Femenina, så er det altså tid til, at Charlotte Kool for alvor får gang i sine sprinterben. Hun fik en 2. plads på 3. etape, men hun var ikke i nærheden af Vos. 2. pladsen er et utrolig godt resultat for hende. En sejr på mange måder. Der er ingen tvivl om, at Kool har brugt kræfter på at komme op ad stigninger - også selvom farten ikke var voldsom - og så kæmpede hun også en placeringsmæssig kamp i spurten. Hun endte med at time det forkert, og så sad hun for langt væk. I morgen er der mere lagt op til, at hun får en duel på råstyrke i afslutningen, og så er der altså ingen tvivl om, at hun er favoritten til at vinde.

marianne vos

StjerneStjerneStjerneStjerneTom stjerne

Der er altså lagt op til Vos mod Kool pt 2 i morgen, og hvis man skal lave en sammenligning, så er der tale om Lækker pt 2, hvor Nik og Jay havde hevet LOC med ind over, fordi anden udgave af de her to spurt bliver endnu mere ikonisk end den første. Vos har ikke den samme power som Kool, men det betyder ikke, at hun er uden chancer, fordi Kool har vanskeligheder med at time sin spurt, hvilket Marianne Vos altså ikke har. Det kommer til at være taktisk snilde mod råstyrke, og der er det altså ikke umuligt, at den legendariske rytter trækker sig sejrsrigt ud af det. 

Maike van der duin

StjerneStjerneStjerneTom stjerneTom stjerne

Er det Maike van der Duin-tid i morgen? Det har været nogle frygtelige etaper for van der Duin, men hun har så sandelig også været uheldig, og man må også sige, at hun har været ringe. Hun har placeret sig horribelt og blevet fanget i hvert eneste styrt, der har været næsten. Min analyse her er bundet op på, at der ikke er styrt, fordi hvis der er, så har jeg ingen tiltro til, at van der Duin kan placere sig korrekt, og jeg vil ikke være skuffet, hvis hun kommer ind 8 minutter efter feltet. Uden styrt så er hun blandt de hurtigste på sådan en etape her, og hvor Alison Jackson, Ingvild Gåskjenn og Mischa Bredewold ikke kommer til at kunne vinde en sprint her, så har jeg tiltro til, at det kan Maike van der Duin faktisk. Hende og Georgia Baker er hurtigere end de andre, som må gå under "resten" bag Vos og Kool. 

Blanka vas

StjerneStjerneStjerneTom stjerneTom stjerne

Vas har været en af de hurtigste indtil videre. Problemet er bare, at hun har fået placeret sig forkert gang på gang. Det er umuligt at udelukke hende fra ens overvejelser i forhold til en vinder, fordi hvis hun timer sin spurt ordentligt og muligvis lige får Marlen Reusser til at lave noget forarbejde, så er hun bestemt en af de absolutte favoritter. Hun er fortsat et nyk under Vos og Kool på sådan en arbejde her i forhold til ren power. 

Georgia baker

StjerneStjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Jeg sagde på 3. etape, at Georgia Baker ikke kom med til målstregen, hvilket var korrekt. Der var en grund til, at hun var 0 stjerner i går, men der er så samtidig også en grund til, at hun er 2 stjerner på 4. etape, fordi ret skal være ret, og den her etapeprofil passer noget bedre til hende. Jeg er ikke den store Georgia Baker-beundrer, så jeg kan ikke se hende vinde etapen, men jeg forestiller mig, at hun kommer til at være i nærheden af en etapesejr, og for mig er det realistiske resultat for Liv AlUla Jayco-rytteren alt mellem 3-7. Får hun et bedre resultat end en 3. plads, så bliver jeg vældig overrasket, og hvis hun får et dårligere resultat end 7, så har hun skuffet mig en del. 

Maggie coles-lyster

StjerneStjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Et tyndt felt er blevet tyndere, og det betyder også, at en rytter som Maggie Coles-Lyster bevæger sig frem i fødekæden hos sprinterne. Det her er en etape for hende, hvor hun skal kunne finde det rigtige hjul, og jeg tror ikke, at hun nødvendigvis vinder morgendagens etape, men der er gode muligheder for, at hun kan køre sig ind på en top 5. Det vil være den realistiske forventning til hende. 

mischa bredewold

StjerneStjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Det er en svær etape at analysere her. Bredewold er ikke en rytter, som normalt er særlig glad for en massespurt, men jeg nævner bare lige igen, at det her altså er et ringe sprinterfelt, så Bredewold kan lige pludselig blive til en potentiel kandidat i en massespurt. Det er vildt at give hende 2 stjerner på en etape, som med 95% sikkerhed ender i en massespurt, men det er virkelig også en vild Vuelta indtil videre. Hun er tættere på 1 stjerne end 2 stjerner. 

thalita de jong

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Hun har været ramt af det ene uheld efter det andet i den her Vuelta, og jeg ønsker bare, at hun kommer til at vise sig frem. Hun var nede i asfalten i dag, og rapporterne på hende er ikke umiddelbart så gode, så jeg vil ikke sætte mine penge på, at hun kører med i nogen spurt i morgen. 

Ingvild gåskjenn

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Gåskjenn er en lige ved og næsten rytter, som er i sit livs form lige nu. Der er helt sikkert noget over hende lige nu, men hvis vi talte om at gå i top 3, så ville jeg støtte Gåskjenn, men hele solsystemet skal stå perfekt for, at det bliver en etapesejr til nordmanden, selvom jeg bestemt håber, at det kommer til at ske. 

Alison jackson

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Etapen er bedre til en stor og stærk rytter som hende. Jeg vil opfordre folk til ikke at komme til at overvurdere Alison Jackson på baggrund af 2. etape. Jeg havde faktisk givet hende 2 stjerner til at starte med i optakten. Jeg lod mig presse. Jeg var svag i et øjeblik, men hun kan kun få 1 stjerne. Hun er simpelthen ikke på niveau med det andre sprintere, og hun er altså ikke bare niveauet under Kool og Vos. Hun er flere niveauer under de to, og selvom hun har Faulkner, så kommer vi ikke til at se en gentagelse af det kaos, som bedst beskriver 2. etape.

Grace brown

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Det er nemt at sætte Grace Brown og Liane Lippert i samme kategori på de her etaper. De jagter begge to etapesejren, og Grace Brown forsøgte sig også i dag. Den her etapeprofil er mere til Brown end Lippert. Selvom sidstnævnte er hurtig, så har hun ikke styrken til at komme væk på den her etape. Det har Grace Brown, og derfor er hun også værd at have med i tankerne. Ikke som en, der går i udbrud, men hun angriber på et tidspunkt. Det er jeg sikker på. 

Zoe Bäckstedt

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Tid til at Zoe Bäckstedt kommer op på en stjerne, fordi hvis der er en etape, som passer til en tempospecialist, så er det den her. Zoe har ikke behov for, at der er en lille stigning for, at hun kan stikke af. Hun har poweren til at stikke af fra feltet og så holde dem på afstand. Vi venter på gennembruddet fra hende, og det har ikke været muligt de sidste par etaper. I morgen er profilen til hende, og jeg har større tiltro til hende her. 

Flora perkins

StjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerneTom stjerne

Det er værd lige at blive i det engelsk, fordi Flora Perkins har indtil videre leveret en 6. og en 8. plads i Vueltaen. Hun kører sig selv flot i stilling, så hun har helt sikkert gode ben i de her dage. Det kan formentlig ikke føre hende til en etapesejr, men hvis nogen skal overraske, så er hun en af dem, som jeg godt kan have en lille fidus til. 

Dossards vinderbud
Charlotte Kool

Seneste cykelnyheder

Optakt: Schweiz Rundt 2024
Optakt: Schweiz Rundt 2024
Her er danskernes Tour de France-chancer
Her er danskernes Tour de France-chancer
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Kæmpe skifte til UAE
Kæmpe skifte til UAE
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Merlier fik endelig krammet på Milan
Merlier fik endelig krammet på Milan
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Vi bruger få cookies hos dossard.dk. Det er ikke farligt. Men det er nødvendigt for at udvikle dossard.dk. Vi bruger cookies til føre statistik og tilpasse reklamer til vores brugere.