Optakt: 6. etape af La Vuelta Femenina

Thumbnail
Foto: A.S.O./Thomas Maheux

Der er gang i bjergene i La Vuelta Femenina. Nu skal endnu et slag i bjergene afgøres. Dossard guider jer igennem 6. etape af La Vuelta Femnina

Demi Vollering satte alle de andre favoritter på plads på 5. etape. Hun er hoppet i den røde førertrøje, og nu er der altså ingen tvivl om, at det er hende, som de andre skal slå. Det begynder også ekstra meget at spidse til i bjergene nu. Forskellene var ikke alt for store på 5. etape, men det kan de sagtens blive her dagen efter. Det er sidste mulighed inden Madrid, hvis de skal hente afgørende sekunder på Vollering.

Ruten

Det bliver en modbydelig dag for Vuelta Femenina-feltet, da den begynder med 30 kilometers ikke-kategoriseret stigning, hvilket giver en kærkommen mulighed for, at der kommer et seriøst udbrud afsted, og det er også en etape, hvor man bestemt ikke skal udelukke en vinder fra udbruddet. Jeg vil komme nærmere ind på, hvem der er muligheder for at vinde i et udbrud, senere. 

Når den ikke-kategoriserede klatring er overstået, så begynder spændingen at indfinde sig både hos feltet og seerne, da det er flad vej hen mod La Laguna Negra, som er dagens destination. Det er en stigning, som er 6,5 kilometer lang og stiger med næsten 7% i gennemsnit. Det er en stigning, som helt bestemt kommer til at give mulighed for, at der kan laves seriøse forskelle i klassementet, da der indtil videre er blevet kørt hårdt i Vueltaen, og mange af de her ryttere har en lang forårskalender i benene. Hvis der er nogen, som har gode ben, så bliver La Laguna Negra helt og aldeles afgørende for deres klassementschancer. Der er dele af stigningen, hvor den kommer helt op for at ramme de 14%. 

 

Hvem vinder etapen?

Demi Vollering

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

Vi så på 5. etape, at Vollering er den stærkeste, og der er ingen grund til at placere favoritværdigheden på andre her på den her etape. Vi må nok indrømme, at der er en god afstand til den næststørste favorit, fordi SD Worx er så stærkt et hold, at de kommer til at kunne kontrollere løbet indtil stigningen, og selv hjælpe Vollering, hvis de andre udfordrerer bliver kreative. Det ligner en svær opgave at skulle slå Vollering af pinden, og det kræver måske et udbrud for, at det kan lade sig gøre. Det bliver lige en lidt længere stigning her ved Laguna Negra, men det taler bestemt ikke væk fra Vollerings favoritværdighed. Da Sarah Gigante forsøgte at sætte fart på gruppen, der sad Vollering meget let på hjul. Min forventning er, at vi kommer til at se Vollering knuse modstanderne endnu mere, end det vi så i dag, og det er svært lige at se, hvem der vil kunne gøre noget ved hende, hvis det ikke er et udbrud. 

Elisa Longo Borghini

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Jeg kan ikke med god samvittighed give andre ryttere mere end 3 stjerner, men Longo Borghini kan fortsat stadig udfordre Vollering i bjergene. Det her var en ganske udmærket præstation fra italieneren. Hun sad med under hele Vollerings forcering og måtte slippe med ikke så langt til mål. Grunden til, at jeg ikke kan give 4 stjerner er, som nævnt ovenfor, grundet SD Worx-Protimes hold samt at Realinis status til i morgen er uvis. Vollering er stærkere end Longo Borghini, og selv hvis de kommer sammen til mål, så er hollænderen favorit. Så Lidl-Trek mandskabet skal være mere end kreative for at vinde etapen i morgen. 

Evita Muzic

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Som udfordrer til morgendagens etape, så er hende her mit bedste bud på, hvem der kan gøre det. Der er ingen tvivl om, at hun er i god form. Det indikerede dagens taktik hos FDJ tydeligt, så det skal nok være hende eller Longo Borghini, der skal kunne slå en Vollering, hvis hollænderen er en smule mærket af 5. etapes lange forcering. 

YARA KASTELIJN

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Jeg skal være helt ærlig. Jeg forventede ikke, at Kastelijn ville være så stærk. Der var et sekund, hvor hun så markant stærkere ud end Longo Borghini, så der er nødt til at komme lidt ekstra respekt på hendes navn, men at forestille sig Kastelijn vinde en etape foran Vollering i morgen. Det virker også en smule vanvittigt, men altså. Hvis hende og Rooijakkers kan lave noget taktisk sammen, så har de en lige så god chance som alle andre på etapen. Der er ingen grund til at regne dem ude. 

NIAMH FISHER-BLACK

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Der er ingen tvivl om, at hun vil være skuffet over sin 5. etape. Der havde hun forventet mere, men jeg tror ikke, at den stigning kommer til at være symptomatisk for hende Vuelta. Hun bliver kun stærkere. Fisher-Black kan ende med at skulle lukke et hul på stigningen og derfra så vinde etapen. Hun er stærk på sådan en stigning. Tidligere på sæsonen slog hun altså Realini og Niewiadoma op ad Xorret de Cati. Hun bliver helt sikkert limiteret af Vollerings førertrøje nu, men hvis hun får lov til at jagte en etapesejr, så er hun et spændende bud. 

SARAH GIGANTE

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Gigante er i vanvittig god form, men det der taler imod, at hun kan vinde den her etape er, at hun nu også kigger efter klassementet med den 5. plads, som hun er på lige nu. Jeg kunne mere tænke mig, at vi så en Gigante, som kom afsted på en af de ikke-kategoriserede stigninger, og det har jeg fortsat en tro på, at hun vil forsøge, men der er ingen chance for, at SD Worx lader hende sidde i et udbrud i morgen, så stærk som hun er lige nu. Det kvæler lidt hendes muligheder, men hun er blandt de få ryttere, som formentlig kan udfordre Vollering på Laguna Negra.  

Juliette Labous

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Labous er en dygtig klatrer. Det er der ingen tvivl om, men hun har simpelthen ikke holdet til at være med på sådan en svær stigning som Laguna Negra bliver. På 5. etape bliver hun fuldstændig isoleret. Der var ingen dsm-firmenich-ryttere i nærheden af hende. Nienke Vinke blev sat, og det kan ikke forventes, at hun skal kunne hjælpe på Laguna Negra. Labous er også så tilpas langt tæt på i klassementet, at hun altså ingen snor får. Det her ligner virkelig ikke en Labous-sejr.  

RICARDA BAUERNFEIND

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hvis der er nogen som helst kræfter tilbage i Niewiadoma, så giver det bare Bauernfeind bedre muligheder på 6. etape. Hun har fin form og blev nr. 6 i dag. Hvis Niedermaier og Niewiadoma kan hjælpe hende, så kan Canyon//SRAM godt være med i kampen om etapesejren. De kunne i hvert fald godt ligne, at de bliver en af de få udfordrere til etapen. 

Kasia Niewiadoma

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Det har været en lang sæson for Niewiadoma allerede, og hun blev altså sat tidligt på afslutningen af etapen. En etape, som ellers lå utrolig godt til hende. Det kunne godt tyde på, at hendes sygdomsforløb stadig sidder i hende. Hun kan dog stadig blive farlig, når hun bare er på etapesejr-jagt, men intet på 5. etape giver mig en fornemmelse af, at hun kommer til at være en spiller i morgen. Hun så simpelthen afkræftet ud, og selvom SD Worx ikke nødvendigvis vil bruge alt krudt i verden på et Niewiadoma-angreb, så kan jeg ikke se, at hun har styrken i morgen. Hun har intet at miste længere i løbet, og Canyon//SRAM kommer til at jagte etapesejre nu. Hun er den farligste til det, så spørgsmålet er, om SD Worx vil bruge energi på hende, hvis hun pludselig angriber op ad Laguna Negra. 

Gaia Realini

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Jeg kan ikke overvære Realini ligge i en grøft, klage sin nød, ikke kunne gå lige og så give hende mere end 1 stjerne til at vinde etapen dagen efter. Jeg mener, at Lidl-Treks holdlæge burde skamme sig, men jeg har selvfølgelig ikke alle fakta her. Hvis Lidl-Trek skal have en chance for at vinde, så har de behov for, at der bliver lavet noget kreativt og alle taktiske greb kommer ind i billedet, så hvis Realini er på bare 80%, så kommer hun til at spille en rolle her. Den er nok lavere, end den burde, indtil vi får en officiel udmelding på hendes status. 

PAULIENA ROOIJAKKERS

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Samme argument som ved Kastelijn, men Rooijakkers så bare ikke lige så stærk ud som hende. De to kommer til at skulle sidde helt med fremme og have rigtig gode ben begge to, hvis de skal kunne true resten af favoritterne. Der er positive tegn indtil videre, og det kan måske blive en Fenix-Deceuninck masterclass i morgen

RIEJANNE MARKUS

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Jeg vil så gerne, at Markus kan sidde med på den her stigning. Det ønsker jeg for hende, og det ønsker jeg for løbet, men vi er igen ude i en rytter, som kommer til at sidde isoleret, hvilket bliver modbydeligt på den her stigning, når de andre favoritter kommer til at have så mange muligheder i gruppen. Med mindre at hun pludselig bliver isoleret med dem, så er hendes chancer små på den her etape.

Kim Cadzow

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hun overrasker hele tiden, og hun bliver altså nr. 9 på dagens etape. Kan hun bygge videre på det her, så ville det være lækkert at se et angreb fra hende i morgen, men der er intet, der tyder på, at hun er kommet dertil, hvor hun vil forsøge at angribe. Hun er fortsat mere i defensiven. Jeg håber, at hun kan vise lidt offensiv i morgen eller på sidste etape. 

Liane Lippert

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Fortsat et wildcard, men når så god en bjergrytter jagter etapesejre, så er man nødt til at have en smule fokus på hende. Hun viste fine takter på 5. etape, så hun kan muligvis bygge videre på det, hvis den rigtige mulighed opstår. Det vil de i hvert fald være utrolig taknemmelige for i Movistar-lejren. 

Hvem er så outsiderne?

Marlen Reusser har før kørt gode etaper i sin karriere, hvor afslutningen har haft sådan cirka samme gennemsnitsstigning. Det har helt bestemt været i et svagere felt end det her, men det er også for at sige, at hun har den her type stigning i sig. Som nævnt en milliard gange nu, så er hun et wildcard, og hun kommer formentlig til at arbejde for Vollering på etapen. Hvis benene er til det, så hvorfor ikke lave et angreb?

Der er også åbnet op for Antonia Niedermaier i morgen nu, hvor Niewiadoma er kørt ud af klassementet. Niedermaier er en del af trekløveren hos Canyon//SRAM, som bliver nødt til at angribe for at få en etapesejr hjem til holdet. Niedermaier har ikke vist lige så gode takter som Bauernfeind. 

Af de evigt angrebsivrige ryttere så passer morgendagens profil altså godt. Kan Karlijn Swinkels og Grace Brown få et hul hen mod den afsluttende stigning, så er de nok egentlig nogle af de bedste bud på en etapesejr. Jeg har ikke udelukket Clara Koppenburg endnu, da hun sagtens kunne få lov til at gå i udbrud og være en af de stærke på afslutningen. 

Dossards vinderbud
Demi Vollering

Seneste cykelnyheder

Optakt: Schweiz Rundt 2024
Optakt: Schweiz Rundt 2024
Her er danskernes Tour de France-chancer
Her er danskernes Tour de France-chancer
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Kæmpe skifte til UAE
Kæmpe skifte til UAE
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Merlier fik endelig krammet på Milan
Merlier fik endelig krammet på Milan
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Vi bruger få cookies hos dossard.dk. Det er ikke farligt. Men det er nødvendigt for at udvikle dossard.dk. Vi bruger cookies til føre statistik og tilpasse reklamer til vores brugere.