Optakt: Vuelta a Burgos Feminas 2024

Thumbnail
Foto: A.S.O./Thomas Maheux

Lad Dossard guide jer igennem Vuelta a Burgos Feminas 2024, som er den sidste del af den spanske del af kvindernes løbskalender.

De kvindelige ryttere er ikke i gang med caminoen, men de får set store dele af Spanien alligevel. Fra Durango så går turen til middelalderbyen Burgos, som er kendt for sin arkitektur. Vuelta a Burgos er steget i graderne, hvilket har gjort, at de med årene har tilføjet flere og hårdere stigninger. Til tider er det gået for hurtigt for dem, så os seere har ikke rigtig kunne følge med i afslutningerne på etaperne. Det har været ærgerligt. 

Det er også et løb, hvor SD Worx-dominansen kan fortsætte, fordi sådan har det været historisk, og de tager altså et stærkt hold med til Burgos igen. Nu har vi lige haft Itzulia, hvor der var skrevet meget om deres sejre, og på papiret ligner det endnu flere sejre til det hollandske hold i Spanien. 

 

Vejrudsigten

Det våde vejr fra Durango kommer til at følge rytterne hen til Burgos. Vinden kommer dog ikke til at genere rytterne. 

 

Ruten

1. etape

 

2. etape

 

3. etape

 

4. etape

 

Favoritterne

Demi vollering

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

Vi kommer ikke udenom hende. Hun har knust alt og alle de sidste uger, så der er ingen tvivl om, at hun selvfølgelig også går ind som favoritten her. Hun er forsvarende mester, og hun har lige vist til Itzulia, at hun muligvis er stærkere lige nu, end hun var i Vueltaen, hvilket er en skræmmende tanke for modstanderne. Hun sprang Durango over, så hun har haft mulighed for lige at restituere en smule, og der er ingen tvivl om, at når vi kommer til 2. etape op ad Alto de Rosales, så er hun klar, og der vil hun være en meget stor favorit til at vinde. Det er muligvis her, at løbet bliver afgjort. 

Shirin van anrooij

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Sidste års nummer 2 i Vuelta a Burgos har ikke rigtig haft det resultatmæssige år, som hun nok havde håbet på, men har momentvis set utrolig stærk ud, og det er altså en alsidig rute, som passer hende utrolig godt. Hun var ikke med til Vueltaen, men har bygget sin form op til at skulle være der til Burgos, så hun vil være en af dem, som der skal kigges efter, hvis Demi Vollering skal trues i det her løb. Det er hende, som der bliver kørt for hos Lidl-Trek-holdet, og man skal ikke lade sig skræmme af, at hun ikke blev top 5 i Itzulia. Det var et løb, hvor hun stadig skulle finde sig selv og kun kunne overraske. Det der dog godt kan skræmme en smule er, at hun blev sat op ad til Itzulia, men jeg tolker det mere som form end andet. 

marlen reusser

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hvis SD Worx-Protime kan få fremtvunget en sejr for en anden rytter end Demi Vollering, så vil de nok ikke være bange for at gøre det, og i det her eksempel vil det være nærliggende, hvis det er Marlen Reusser. Lidt ligesom de gjorde til Itzulia for et år siden, så har Reusser evnerne til at køre en solosejr hjem, og hun kommer stille og roligt i bedre form, så mulighederne er der. Det kræver selvfølgelig, at hun kan få et resultat på Rosales. 

elise chabbey

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Chabbey kommer til at være lederen hos Canyon//SRAM med Niewiadoma ude, men det er kun fordi, at Chloe Dygerts form er uvis på vej ind i løbet. Chabbey har holdt en pause mellem Ardennerne og Itzulia, hvilket virkede til at være positivt for hende, da hun kørte utrolig flot i Baskerlandet og fik en 5. plads med flere top 10-placering undervejs. Der kommer til at være øjne på hende, fordi hun kommer til at skulle køre med i klassementet, men jeg har ikke den store tro på, at hun kan true Vollering. 

Chloe dygert

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Det her er Chloe Dygert territorie, men det er fortsat uvist, om hun kommer til at stille op, da jeg skriver denne optakt. Hun har ikke været i gang siden hun styrtede 3 gange under Flanderen, men sidste år beviste hun, at hun ikke har brug for at have særlig mange løb i benene for at kunne være med til Burgos. Sidste år viste hun sig flot frem i Vueltaen for så at slå sit navn totalt fast under Burgos. Hun kommer til at tabe tid på 2. etape, men det kan hun indhente på de andre etaper. Jeg vil være chokeret, hvis hun ikke bliver top 3 på et par etaper og måske sniger en etapesejr ind, også selvom hun kommer uden cykelløb i benene. 

evita muzic

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Det har ikke været imponerende for Muzic efter Vueltaen, og der kan stilles spørgsmålstegn ved, hvor imponerende Vueltaen egentlig var. Når hun ikke kan ryste Thalita de Jong af på en afgørende stigning til Durango-Durango, så er det svært at forestille sig, at hun vil kunne ryste Vollering af i det her løb. Muzic' formkurve er nedadgående, men den ikke er nedadgående hos Vollering. Når der egentlig kun er én ægte klassementsetape, så bliver det svært, fordi den vil Vollering selv gå efter. Der bliver ingen mulighed for, at Muzic kan genskabe sit stunt, hvor hun slog Vollering i Vueltaen. Det sker ikke her. Eneste håb er, at SD Worx ender med at dumme sig taktisk og simpelthen sidde med den forkerte rytter, men det forestiller jeg mig ikke. 

Neve bradbury

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hos Canyon//SRAM kan de muligvis have fået Neve Bradbury med efter sygdom. Hun deltog ikke i Vueltaen, men hvis hun er kommet sig helt over den, og nu har hun haft tid til det, så venter alle fortsat på australierens helt store gennembrud, og det kan muligvis blive i Vuelta a Burgos, hvor det største ville være, hvis hun kunne true Demi Vollering. Hun blev altså nr. 2 i UAE Tour tidligere på året, og hvis hun har formen, så er hun en af de ryttere, som kan være med selv på 2. etape. Det niveau hun ramte på Jebel Hafeet til UAE Tour. Kan hun komme i nærheden af det, så bliver det en kamp mellem hende og Vollering til Burgos

Karlijn Swinkels

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hun var altså rigtig godt med i Vueltaen, inden hendes fokus blev på bjergtrøjen. Klart den mest angrebsivrige også. Hvis hun stadig har benene, så håber jeg, at vi får hende at se køre klassement her i Burgos. Det fortjener hun at prøve af, og se hvor langt hun kan drive det, fordi hun har bevist, at hun kan sidde med i bjergene. Det her er en kort udgave af Vueltaen, og der synes jeg, at det kunne være et spændende bud på en overraskelse. 

Cecilie uttrup Ludwig

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Vi er nødt til at være realistiske og bumpe Uttrup en smule ned. Som man kunne forvente, så har hun ikke formen endnu efter en længere tvungen pause fra cykelløb. Hun fik en flot 19. plads til Durango. Det er for tidligt at tænke, at hun vil kunne være konkurrencedygtig over 4. etaper. Det kommer til at handle om gode placeringer på etaper, og så er der da også mulighed for, at hun kan spare kræfter og gå efter en etapesejr i løbet af de fire dage. 

Silvia Persico

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hun er notorisk for at ende i top 10 til Burgos. Hun kommer til at få det svært på 2. etape, hvor det vil handle om at mindske hendes tidstab, men hvis det ender med, at hun ikke mister alt for meget tid, så kan hun blive en udfordrer, fordi hendes evner passer egentlig godt til den her rute, som er bakket, men hvor det ikke bliver alt for ekstremt med bjergene. Det er egentlig kun 2. etape, hvor jeg ser, at hun kommer til at miste tid. 

Pauliena Rooijakkers

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

Hun var simpelthen så stærk i Vueltaen, men hun fik altså kun en 19. plads i Itzulia. Hun kommer til at gøre det bedre til Burgos. 2. etape er der, hvor de helt store forskelle skal gøres, og der er hun altså stærk nok til at sidde med, men kommer det til at blive godt nok til at udfordre i klassementet? Det er jeg i tvivl om. 

Outsiderne

Solbjørk Minke blev ramt af, at vejret simpelthen ikke var til hendes fordel i Durango, og hun sad da overhovedet heller ikke med. Hun blev tabt med 20 kilometer til mål. Håbet til Burgos er, at hun kan vise sig frem. De har også Katrine Aalerud med, som i hvert fald har udset sig 2. etape, hvor hun gerne vil sidde med til tops, og hun kan godt lide afslutninger, som slutter op ad. 

Ella Wyllie sad godt med til Itzulia og vandt ungdomstrøjen. Måske hun kan fortsætte sin gode form og sidde med i klassementet. Der kunne godt komme en top 15-placering i det samlede klassement til hende. 

Der er ingen Ane Santesteban, så det giver en mulighed for, at Laura Tomasi kan få lov til at vise sig frem i løbet. Det er altid godt at kigge på Laboral Kutxa-ryttere, når der skal køres i Spanien. 

 

Dossards vinderbud
Demi Vollering

Seneste cykelnyheder

Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Kæmpe skifte til UAE
Kæmpe skifte til UAE
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Merlier fik endelig krammet på Milan
Merlier fik endelig krammet på Milan
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Optakt: 18. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 18. etape af Giro d'Italia 2024
Bomstærk tysker tog sejren på Passo Brocon
Bomstærk tysker tog sejren på Passo Brocon
Israel-Premier Tech interesseret i tidligere Vuelta-vinder
Israel-Premier Tech interesseret i tidligere Vuelta-vinder
Magtkamp hos INEOS
Magtkamp hos INEOS
Thomas: Jeg havde intet tilbage
Thomas: Jeg havde intet tilbage
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Optakt: 17. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 17. etape af Giro d'Italia 2024
Ny magtdemonstration af Tadej Pogacar efter rutekaos
Ny magtdemonstration af Tadej Pogacar efter rutekaos
FDJ-Suez dokumentar: Følg Évita Muzic' Vuelta-præstation
FDJ-Suez dokumentar: Følg Évita Muzic' Vuelta-præstation
Værsgo Anders Lund: Her er dit hold til OL i Paris
Værsgo Anders Lund: Her er dit hold til OL i Paris
Vi bruger få cookies hos dossard.dk. Det er ikke farligt. Men det er nødvendigt for at udvikle dossard.dk. Vi bruger cookies til føre statistik og tilpasse reklamer til vores brugere.