Optakt: 7. etape af La Vuelta Femenina

Thumbnail
Foto: A.S.O./Romain Laurent

På overfladen ligner det en rolig etape, men der er en svær afslutning for de eksplosive ryttere på 6. etape af La Vuelta Femenina. Vi guider jer igennem.

Hvis klassementsrytterne tænker, at de kommer til at få et hvil på 7. etape, så kan de altså godt glemme det. Det her bliver en svær etape, hvor de er nødt til at være på vagt, fordi der er muligheder for at komme væk i et udbrud, og hvis de ikke er opmærksomme, så kan der godt gøres en forskel, hvis udbruddet kommer til mål. 

Ruten

Nu bevæger feltet sig lige så stille mod Madrid, hvor det endelige slag skal slås i bjergene. Før det så har vi en "flad" etape på 7. dagen af La Vuelta Femenina. 

Den første halvdel er relativt nemme og ukompliceret, men så kommer udfordringerne på den anden halvdel, hvor næsten alle af højdemeterne skal bestiges. Der er en masse ikke-kategoriserede stigninger, som kommer til at være ideelle for udbryddere at komme afsted på, og det kan sagtens ende med, at det bliver en situation, hvor ingen af holdene i feltet egentlig har det store incitament for at hente udbruddet, hvis det er sammensat af ufarlige klassementsryttere.

Holdene, der har sprintere i deres fold, kan muligvis blive fristet ved at se etapeprofilen, men det er absolut ikke en nem afslutning på etapen, når vejen de sidste 500 meter begynder at gå op ad og rammer de 11%. Vi skal i stedet lede efter en puncheur-profil, som kan vinde den her. Det er ikke en Charlotte Kool-etape, selvom det kan ligne det. Et realistisk scenarie er, at et udbrud eller profilerne kommer til at skulle sprinte om den her etape til sidst.

 

 

 

MARIANNE VOS

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

 

Marianne Vos har haft nogle rimelig rolige dage her i bjergene, og nu kommer der så endnu en etape, som passer godt til hende. Da ruten kom ud, så var allerede dengang tanker om, at det her kunne være en Vos-etape, hvor forventningen så var, at Kool havde taget et par etaper indtil da. Det er så ikke blevet hændelsesforløbet. Vos har allerede en etapesejr, og det her er altså en Amstel Gold Race-agtig etape, som hun må siges at være storfavorit til. Jeg tror personligt ikke, at hun vinder etapen, men det ville være useriøst ikke at sige, hun er storfavorit på etapen. 

BLANKA VAS

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne

 

Hun havde været 5 stjerner og favorit for mig, hvis der ikke var usikkerhed omkring hendes ryg, som har drillet hende indtil videre. Den her etape kommer til at være til de eksplosive ryttere, og på en afslutning som denne så findes de ikke meget mere eksplosive end hende. Afslutningen minder en smule om afslutningen på den etape, som Vas vandt sidste år i Giroen. Der satte hun mange af de andre ryttere, som er i Vuelta-feltet, på plads, og det er også min tro, at hun gør det igen. Eneste minus ved hende er uvisheden omkring ryggen. Er hun der, hvor hun skal være for at tage sejren? Vi ved, at Vos i hvert fald er, hvor hun skal være. 

MARLEN REUSSER

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne

 

Reusser har vist, at hun har gode ben. Der er ikke længere et spørgsmålstegn ved, hvor hun står hende i Vueltaen. Hendes form er der, og derfor er det her altså også en afslutning for hendes eksplosive ben. Hun var den hurtigste af feltet på en næsten identisk etape i sidste års Tour de France Femmes. Hun var givetvis i bedre form på det tidspunkt, men der slog hun altså også Kopecky, Longo Borghini, Lippert. Det er en afslutning for hende. Der er spørgsmålstegn ved, om hun er HELT stærk nok til at vinde etapen, og om hun skal bruges på en anden måde. Hvis hun er stærk nok og får lov til at køre, så er hun blandt de største favoritter til at vinde etapen. De omstændigheder gør dog, at hun kun får 3 stjerner. 

 

DEMI VOLLERING

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Ikke rigtig nogen grund til ikke at tænke, at den klart stærkeste rytter i feltet kan tage den her etape. Vi kan sagtens gå med, at Muzic var hurtigere på stregen i dag, men Vollering havde et større mål end bare etapesejren. Hun skulle have så stort et forspring, at hun på ingen måde kan blive snydt for den her samlede Vuelta-sejr, som hun føler, at hun blev sidste år. Derfor kommer hun også til at køre med om sejren på den her etape, fordi hun tillader ikke tilfældigheder længere. Derfor satte hun også farten længe op ad La Laguna Negra. Så hun skal være en af favoritterne på etapen - simpelthen fordi hun ikke tillader nogen omstændigheder for, at hun kan tabe, og så vil hun være hurtigere end mange af de andre, hvis sprinterne ikke har benene til at køre med, når det bliver rigtig stejlt. Jeg tror, at hun kommer til at være med helt fremme, men hun kommer ikke til at jagte etapesejren. Det vil hun lade Reusser og Vas om. 

RIEJANNE MARKUS

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Det har været nogle hårde dage for Markus på de sidste bjergetaper, men hun har alligevel siddet utrolig godt med. Nu kommer vi til en afslutning, som passer godt til hende, og hvis Vos ikke har det i sig, så kan Markus sagtens køre den her sejr hjem for Visma-Lease a Bike. Hun har tydeligvis gode ben, så hun kommer til at sidde med til det sidste, og det kunne være dejligt at se hende i offensiven i morgen. Har hun poweren til at vinde på den her stigning? Nok ikke, men hun kommer til at sidde top 5. 

THALITA DE JONG

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

De Jong har virkelig været stærkt kørende på etaper, som ikke burde være hendes force, men hun har altså siddet med gang på gang. Nu kommer der pludselig en etape, som er mere til hende, og jeg kunne godt se hende tage den. Hun har præsteret godt på lignende etaper i år. Hvis der begynder at blive kørt taktisk, så har de Jong altså talentet til at køre fra dem alle og så ikke blive hentet igen. 

KARLIJN SWINKELS

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Swinkels har poweren til at vinde, og jeg har en kæmpe tro på hendes evner, men hun har virkelig brugt mange kræfter indtil videre. Jeg kan være bekymret for, at det indhenter hende på et tidspunkt, men hun plejer at være god på de eksplosive stigninger. Hvis hun har kræfter i benene, så kunne jeg bare godt tænke mig at se hende med på den eksplosive stigning uden hun har været med i et langt udbrud inden. Det har hun benene til lige nu. 

EVITA MUZIC

Stjerne Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Jeg sagde, at Muzic kunne udfordre Vollering på 5. etape, og det gjorde hun helt bestemt. 6. etape er lidt mere eksplosiv, og det har hun som sådan ikke noget imod. Den er bare ikke rigtig lang nok for hende, men hun er en af de stærkeste lige nu, så selvom det virker lidt usandsynligt, at hun vinder to etaper i streg. Det ville virkelig være et tilfælde, hvor træer vokser ind i himlen. Jeg ønsker det for hende. 

CLARA KOPPENBURG

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Hvis man regner Clara Koppenburg ude af den her etape, så sover man i timen. Jeg elsker den her profil til hende, og her er hun en af dem, som kan overraske. Hun har haft en stille Vuelta endnu, men der er ikke nogen grund til at tænke, hun ikke kan være klar, når det gælder på den her afslutning. Jeg forventer, at hvis vi ser en EF Education-Cannondale rytter, som angriber i morgen til sidst, så er det Koppenburg - ikke Alison Jackson eller Kristen Faulkner. 

INGVILD GÅSKJENN

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Jeg siger det altid, men jeg kunne godt tænke mig at se en Gåskjenn etapesejr i Vueltaen. Det ligger bare slet ikke til, at hun kan vinde den her, selvom hun er dygtig. Hun mangler bare lige den sidste styrke til at kunne gå selv. Målet for hende på sådan her en etape bliver top 5, og så kan hun selvfølgelig altid overraske. Hun blev nr. 3 til Amstel, men det var også fordi hun sneg sig med ind på 3. pladsen. Det er nok samme strategi, som hun skal forsøge sig her. Sidde taktisk klogt med og køre en god placering ind til Liv AlUla Jayco. 

LIANE LIPPERT

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Det lignede i dag, at Lippert slap gruppen, da hun tidligt indså, at etapesejren ikke ville blive i dag. Hun var nødt til at vælge, og så passer 6. etape altså bedre til hende. I topform så havde hun været favoritten på den her etape, men hun er ikke i topform, og det er stadig en stor opgave lige at komme tilbage fra sin skade og vinde en Grand Tour-etapesejr. Det er i hvert fald ikke noget, som jeg vil satse på. Der er stærkere ryttere i feltet end hende lige nu. 

MAIKE VAN DER DUIN

Stjerne Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Van der Duin bygger altid på, og hun er blandt de allermest eksplosive ryttere i feltet. Jeg tror ikke engang, at hun selv helt ved, hvor stærk hun er, men hun kommer til at prøve at redde Canyon//SRAMs Vuelta i morgen, og hun er en af de ryttere, som slet ikke skal tænke på andet end at vinde den her etape. Hun har ikke andre prioriteter, så hun kan gå all out i morgen og slet ikke tænke på Madrid-etapen. 

ZOE BÄCKSTEDT

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Hun har ikke udfoldet sit talent endnu i det spanske, men hvis der kunne være en tempospecialist, som vinder den her, så er hun et godt bud. De kommer med lidt strenge at spille på for Canyon//SRAM, og den 19-årige englænder er en af de hurtigste, hvis hun bare får det mindste hul til feltet. 

GRACE BROWN

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Hun har virkelig brugt mange kræfter indtil videre i den her Vuelta, men der var en grund til, at hun vandt Liège-Bastogne-Liège. Kan hun snyde de andre igen? Muligvis. 

ELISA LONGO BORGHINI

Stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Det er en miniature Ardenner-klassiker, som skal køres i morgen og her vil Longo Borghini selvfølgelig være til stede i forhold til at kæmpe om sejren, men hun har bare ikke den finish som gør, at hun er en af favoritterne til at vinde etapen, og hun har heller ikke vist styrken til det indtil videre. 

CHARLOTTE KOOL

Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne Tom stjerne

 

Det her er ikke en Charlotte Kool-etape. Hun vinder ikke. 

 

Er der nogen outsidere?

Mischa Bredewold var på vej ud i udbrud i dag, så hun har selv en tanke om, at hun har benene. Hun er bare langt nede på hakkeordenen hos SD Worx i forhold til den her etape. Jeg kan ikke rigtig se det for mig. Pauliena Rooijakkers sad fint med i dag, men det her er sådan en etape, hvor hun ender med at bruge for mange kræfter på ligegyldigt arbejde. 

Dossards vinderbud
Blanka Vas

Seneste cykelnyheder

Optakt: Schweiz Rundt 2024
Optakt: Schweiz Rundt 2024
Her er danskernes Tour de France-chancer
Her er danskernes Tour de France-chancer
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Optakt: Criterium du Dauphine 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Rutebeskrivelse: Tour de France 2024
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Kan Tadej Pogacar gøre det? Så svært er det at vinde Giro-Tour-double
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Cecilie Uttrup kan ende hos SD Worx-Protime
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 21. etape af Giro d'Italia 2024
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Tadej Pogacar sætter punktum for en fabelagtig Giro
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Dossard vil opruste før Tour de France - skal du med?
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 20. etape af Giro d'Italia 2024
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Snu italiener snyder alle favoritudbryderne
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Jayco AlUla indrømmer, at den er gal med sprinter
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Ærlig sprinter: Merlier og Milan var for stærke
Kæmpe skifte til UAE
Kæmpe skifte til UAE
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
Optakt: 19. etape af Giro d'Italia 2024
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
FDJ-Suez tæt på at hente fransk stjerne
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Pogacar sigter efter lørdagens etape
Merlier fik endelig krammet på Milan
Merlier fik endelig krammet på Milan
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Contador opfordrer Pogacar til at gå efter hattricket
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Tysk etapevinder: Håber det er starten på en stor karriere
Vi bruger få cookies hos dossard.dk. Det er ikke farligt. Men det er nødvendigt for at udvikle dossard.dk. Vi bruger cookies til føre statistik og tilpasse reklamer til vores brugere.